Βερολίνο: Συνεχίζεται η διαμεσολάβηση για απευθείας συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας

Βερολίνο: Συνεχίζεται η διαμεσολάβηση για απευθείας συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συνέχιση των διαμεσολαβητικών προσπαθειών της γερμανικής κυβέρνησης όσον αφορά τις συνομιλίες Ελλάδας και Τουρκίας έκανε λόγο το Βερολίνο, με στόχο -όπως τονίστηκε- τον απευθείας διάλογο από τις δύο πλευρές.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ, δήλωσε πως «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία, πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων.

Ο κ. Μπούργκερ επιφυλάχθηκε ακόμη να τοποθετηθεί, αφού ενημερωθεί, σχετικά με το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το Σάββατο η Τουρκία, το οποίο γνωρίζει, όπως διευκρίνισε, μόνο από τα ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή