Υπ. Εξ. Τουρκίας: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση και προκαλεί

Υπ. Εξ. Τουρκίας: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση και προκαλεί

Ισχυρίζεται ότι η Αθήνα συνεχίζει τις προκλήσεις με τις στρατιωτικές της ασκήσεις

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άγκυρα κατηγορεί για άλλη μια φορά την Αθήνα για προκλητική στάση και ισχυρίζεται πως η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Άκσοϊ με ανακοίνωση του την Κυριακή αναφέρει πως «η Ελλάδα από τις 20 Οκτωβρίου στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο εξέδωσε “11 NAVTEX” και “12 NOTAM” για να εκτελέσει 24 στρατιωτικές δραστηριότητες και συνεχίζει τις προκλήσεις και αυξάνει τη ένταση».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου προστίθεται ότι «η  Ελλάδα διατηρεί κλειστούς τους διαύλους διαλόγου για στρατιωτικά θέματα, εμποδίζοντας την προώθηση της πρωτοβουλίας διαχωρισμού του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ», για να κατηγορήσει την Αθήνα στη συνέχεια ότι «στην πραγματικότητα, από τις 9 Οκτωβρίου δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που επιχειρήθηκαν να οργανωθούν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή