Εμπρηστικός Τσαβούσογλου: Η τουρκική υφαλοκρηπίδα φθάνει έξι μίλια από τα ελληνικά νησιά

Εμπρηστικός Τσαβούσογλου: Η τουρκική υφαλοκρηπίδα φθάνει έξι μίλια από τα ελληνικά νησιά

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιμένει στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τον καθορισμό των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης και τονίζει πως τα δυτικά σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας φτάνoυν μέχρι τα 6 ναυτικά μίλια από τα ελληνικά νησιά.

«Στην ανατολική Μεσόγειο όταν καθορίσαμε τα δυτικά σύνορα μας λάβαμε προσέξαμε τα 6 μίλια των χωρικών υδάτων των ελληνικών νησιών. Λάβαμε υπόψη τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Με την Αίγυπτο λάβαμε υπὀψη την αρχή της μέσης γραμμής» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε ομιλία του σε συνέδριο με θέμα τις διεθνείς σχέσεις. Ο Τσαβούσογλου με τη δήλωση αυτή κάνει και συγκεκριμένη πρόταση στο Κάιρο για τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα όμως δίχως προϋποθέσεις και προκάλεσε εντύπωση το «άνοιγμα» που έκανε ο ίδιος προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

«Aν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμπεριφερθούν με λογικό τρόπο κι εμείς μπορούμε να κάνουμε κινήσεις. Σε όσους μας συμπεριφερθούν σωστά κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο. Με την Ελλάδα είμαστε έτοιμοι για διάλογο και τονίζουμε όμως πως είμαστε έτοιμοι για διάλογο δίχως προϋποθέσεις» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή