ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Βέλγιο ενθαρρύνει την επιστροφή Ελλάδας-Τουρκίας στον διάλογο

Το Βέλγιο ενθαρρύνει την επιστροφή Ελλάδας-Τουρκίας στον διάλογο

Τη στήριξη του Βελγίου στην Ελλάδα αναφορικά με τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Σοφί Βιλμές κατά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια στις Βρυξέλλες.

«Η επιστροφή στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για επίλυση διμερών διαφορών και η πρόσφατη εποικοδομητική στάση του τελευταίου είναι δύο εξελίξεις που ενθαρρύνονται από το Βέλγιο», αναφέρει η ανακοίνωση του βελγικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως αυτή η συνάντηση ήταν η ευκαιρία για το Βέλγιο να εξετάσει μια επίσημη αποστολή στην Ελλάδα την άνοιξη του 2021, προκειμένου να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, με την επιφύλαξη της εξέλιξης της κατάστασης της πανδημίας.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η Διαδικασία Διαλογισμού «NATO 2030», οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η Εαρινή Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.