Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκράτες

Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκράτες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους η Άγκυρα στις δηλώσεις κατά της Αθήνας, ενόψει και των διερευνητικών επαφών που θα διεξαχθούν στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου. Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας κατηγορεί την Ελλάδα πως υποθάλπει μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν (FETO), που στην Τουρκία χαρακτηρίζεται τρομοκρατική και θεωρείται πως διοργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν το 2016.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, «η Ελλάδα έχει γίνει ένας ασφαλής προορισμός για τα μέλη του FETO που μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε αυτή τη χώρα και να προχωρήσουν τη δράση τους. Μαζί με αυτό και το PKK και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν την δράση τους στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο Ακσόι κάλεσε τη χώρα μας να ανταποκριθεί στο αίτημα της Τουρκίας για την επιστροφή των μελών του FETO.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών «το FETO είναι μια διεθνής τρομοκρατική οργάνωση υπεύθυνη για τους θανάτους 251 ανθρώπων και για τους τραυματισμούς περισσότερων από 2.000 ανθρώπων στη χώρα μας. Επίσης αποτελεί μια τεράστια απειλή για όλες τις χώρες. Η Τουρκία περιμένει συνεργασία από όλες τις χώρες στη μάχη κατά αυτής της εγκληματικής οργάνωσης».

Αφορμή για την ανακοίνωση της Άγκυρας στάθηκε η συνέντευξη του Φετουλάχ Γκιουλέν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να κάνει λόγο για δημόσια προπαγάνδα, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή