Η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ συγχαίρει την Ελλάδα για την 200ή επέτειο από την Επανάσταση

Η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ συγχαίρει την Ελλάδα για την 200ή επέτειο από την Επανάσταση

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σειρά επιστολών η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ συγχαίρει την Ελλάδα για την 200ή επέτειο από την Επανάσταση του 1821.

Ειδικότερα, σε επιστολές προς τους Έλληνες ομολόγους τους, ο Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Κνέσετ (σ.σ. ισραηλινή Βουλή) και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρονται στη σημασία των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση.

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ομόλογός της, Πρόεδρος του Ισραήλ Ρούμπεν Ρίβλιν, μεταξύ άλλων δηλώνει ότι: «Όταν εορτάζουμε την εθνική σας επέτειο, εορτάζουμε επίσης τη μεγαλή συμβολή της Ελλάδας στις παγκόσμιες αξίες και τον πολιτισμό. Ο σημερινός κόσμος είναι ασφαλέστερος και πιο σταθερός, όταν ακολουθεί τις αρχές της δημοκρατίας. Είναι πλουσιότερος και πιο λογικός, όταν αντλεί γνώση από την πηγή της φιλοσοφίας».

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέτζαμιν Νετανιάχου, σε επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει: «Aπό τότε που κέρδισε την ανεξαρτησία της, η σύγχρονη Ελλάδα κατέστη επιτυχώς ζωτικό μέλος τόσο της Ευρώπης όσο και της Μεσογείου, καθιστώντας την Ελλάδα κρίσιμης σημασίας γέφυρα μεταξύ των εθνών, ενώ διατηρεί πάντα το δικό της μοναδικό πνεύμα και την πλούσια κληρονομιά της για την οποία είναι δικαιολογημένα υπερήφανη». Προσθέτει ότι: «Ως εκπρόσωποι δύο χωρών που οι ρίζες τους ανάγονται στην αρχαιότητα και που μοιράζονται τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, προσβλέπω στην συνέχιση της στενής συνεργασίας για να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο τους ήδη εξαιρετικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεών και των λαών μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κνεσέτ, Γιάριν Λεβίν, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, δηλώνει ότι έχει την τιμή να συγχαρεί τον ελληνικό λαό για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Προσθέτει ότι «με μεγάλη ικανοποίηση σημειώνω την εξαιρετική συνεργασία και την ιδιαίτερη φιλία μεταξύ των κοινοβουλίων μας, η οποία βασίζεται στην κοινή δέσμευση στις αξίες της δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τέλος. στην επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι δηλώνει ότι: «Από τότε που απέκτησε την ανεξαρτησία της, η Ελλάδα αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και δημιούργησε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη κοινωνία που διατηρεί τις ελληνικές αξίες και φιλοσοφία». Προσθέτει ότι: «Οι ελληνο-ισραηλινές σχέσεις αποτελούν σημαντικό πυλώνα της σταθερότητας της περιοχής και της περιφερειακής συνεργασίας και έχουν στρατηγική αξία και για τις δύο χώρες μας».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή