ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παλαιστίνιος πρέσβης: Δεν υπάρχει καν σκέψη για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία

Παλαιστίνιος πρέσβης: Δεν υπάρχει καν σκέψη για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία

Διευκρινίσεις για το ζήτημα της ΑΟΖ και περί ενδεχόμενης συμφωνίας με την Τουρκία, δίνει με ανακοίνωση του ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι.

Ο κ. Τουμπασί παραθέτει δηλώσεις του Παλαιστίνιου ΥΠΕΞ, Ριάντ Μάλκι, ο οποίος -όπως τονίζεται- απέκλεισε σε μια δήλωση οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ του Κράτους της Παλαιστίνης και της Τουρκίας. «Ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι “δεν υπάρχει καν σκέψη αυτή τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία” και πρόσθεσε “έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία”».

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης, δήλωσε ότι αυτή η διευκρίνιση δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο εδώ στην Ελλάδα όπως επίσης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στην πρεσβεία και επανέλαβε ότι το Κράτος της Παλαιστίνης τηρεί το διεθνές δίκαιο χωρίς εξαίρεση και του δικαίου της θάλασσας «UNCLOS» (το οποίο συνυπογράψαμε το 2015 παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιθέσεις του Ισραήλ στην κυριαρχία της γης και της θάλασσας μας).

Τέλος, ο κ. Τουμπάσι ανέφερε ότι ]επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντά μας για τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ευημερίας και της Ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους\.