Τουρκία για απέλαση Βαρυθυμιάδη: «Περίεργο» το ελληνικό διάβημα – Όλα νομότυπα

Τουρκία για απέλαση Βαρυθυμιάδη: «Περίεργο» το ελληνικό διάβημα – Όλα νομότυπα

Σύμφωνα με την Άγκυρα ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπορρίπτει το διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η Τουρκία και σημειώνει πως ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «περίεργο» το ελληνικό διάβημα που αφορά στο γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα μας σε Έλληνα υπήκοο που κατείχε απλό διαβατήριο και δεν βρίσκονταν σε επίσημη υπηρεσία, ούτε είχε επίσημο τίτλο.

«Υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα ότι η εξουσία καθορισμού των προϋποθέσεων εισόδου στη χώρα αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους. Ο Έλληνας υπήκοος που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που έλαβαν χώρα στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) με βάση τους νόμους και τους κανόνες μας, στάλθηκε πίσω στη χώρα του», επισημαίνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή