Βρετανία: Η Λιζ Τρας, ο Νίκος Βέρτης και το… λαθάκι

Βρετανία: Η Λιζ Τρας, ο Νίκος Βέρτης και το… λαθάκι

Η διόρθωση στην ανάρτηση της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών άργησε κάπως.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μάλλον χαριτωμένο λάθος της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λις Τρας έκανε γνωστή στην Ελλάδα τη συνάντησή της με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια και σε πολλούς που δεν την είχαν υπόψιν τους.

Βρετανία: Η Λιζ Τρας, ο Νίκος Βέρτης και το… λαθάκι-1

Σε ανάρτησή της στο Twitter και στο Facebook το γραφείο της κας Τρας ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα καταδικάζουν ομού την βάρβαρη εισβολή στην Ουκρανία, και ότι η ίδια προσέφερε τα συλλυπητήριά της για τους θανάτους Ελλήνων ομογενών στον… Νίκο Βέρτη.

Το χειρότερο μάλιστα ήταν ότι έβαλε και σύνδεσμο στο όνομα του γνωστού Έλληνα τραγουδιστή που παρέπεμπε σε εκείνον, αντί για τον κ. Δένδια, με τη λανθασμένη ανάρτηση να παραμένει για αρκετή ώρα στον προσωπικό λογαριασμό της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών, μέχρι τη διόρθωσή του.

Ομολογουμένως, τα περισσότερα ελληνικά επίθετα προκαλούν δυσκολίες στον μέσο Βρετανό, ωστόσο το επίθετο Δένδιας δεν είναι και από τα μακρύτερα ή δυσκολότερα… Ούτε μοιάζει και τόσο με εκείνο του Έλληνα τραγουδιστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή