Ν. Δένδιας: Έφτασε στη Μολδαβία – Καθ’ οδόν για Οδησσό (εικόνες)

Ν. Δένδιας: Έφτασε στη Μολδαβία – Καθ’ οδόν για Οδησσό (εικόνες)

Στην Οδησσό κατευθύνεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πριν από λίγο έφτασε στο αεροδρόμιο του Κισινάου και από εκεί θα περάσει τα σύνορα Μολδαβίας - Ουκρανίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Οδησσό κατευθύνεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πριν από λίγο έφτασε στο αεροδρόμιο του Κισινάου και από εκεί θα περάσει τα σύνορα Μολδαβίας – Ουκρανίας.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Δένδιας ενημέρωσε πως τον υποδέχθηκε η πρέσβης στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Δένδιας θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις Δημοτικές Αρχές της Οδησσού.

Όπως τονίζεται, σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή