Δένδιας από Σκόπια: «Θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας με τη γνωστή αιρεσιμότητα»

Δένδιας από Σκόπια: «Θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας με τη γνωστή αιρεσιμότητα»

«Θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, με τη γνωστή αιρεσιμότητα», δήλωσε σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας από τα Σκόπια όπου είχε συνάντηση με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι. Η Ελλάδα «προσβλέπει στην πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», συνέχισε ο κ. Δένδιας.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στα Σκόπια είναι η δεύτερη στάση της περιοδείας μου στα Δυτικά Βαλκάνια και είμαι εδώ για να μεταφέρω ένα βασικό μήνυμα. Ότι η Ελλάδα επιθυμεί και εργάζεται πυρετωδώς για την εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Και πιστεύει ότι μοναδικός δρόμος για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι η σαφής και πλήρης υποστήριξη της Ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι.

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως», συνέχισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα στους Ευρωπαίους εταίρους.

«Θα στηρίξουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, με τη γνωστή αιρεσιμότητα», διευκρίνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα «προσβλέπει στην πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στον τομέα συνεργασίας της ενέργειας, υπογραμμίζοντας τη σημασία του διασυνδετήριου αγωγού, του τερματικού σταθμού αεριοποίησης φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και της διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων.

«Η Ελλάδα είναι πολύ ικανοποιημένη διότι η Βόρεια Μακεδονία έχει εναρμονιστεί πλήρως… με τις αποφάσεις που αφορούν την καταδίκη αναθεωρητικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο, πιο πρόσφατα στην παραβίαση Αποφάσεων του Διεθνούς Δικαίου και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, προτού αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται, παραμένει ψύχραιμη. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον πειρασμό να απαντάμε στις προκλήσεις που δεχόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Εμείς έχουμε μία θέση πολύ βασική: το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας απαιτούν από όλους τον σεβασμό. Αυτός είναι ο θεμελιώδης κανόνας της Συμμαχίας που ανήκουμε, του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών με το βλέμμα στραμμένο στην Τουρκία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή