Ο Ν. Δένδιας στην Κύπρο: Διαρκής συντονισμός για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Ο Ν. Δένδιας στην Κύπρο: Διαρκής συντονισμός για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Συναντήσεις με τους κ.κ. Νίκο Αναστασιάδη και Ιωάννη Κασουλίδη είχε σήμερα στη Λευκωσία ο Έλληνας ΥΠΕΞ, σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία ανεβάζει τον πήχη των προκλήσεων.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη, είχε σήμερα στη Λευκωσία ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος νωρίτερα είδε από κοντά και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη με τον οποία είχε συνομιλία.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Έλληνα ΥΠΕΞ βρέθηκαν οι εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο, ευρωπαϊκά ζητήματα και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως σημειώνεται και στην σχετική ανάρτηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας βρέθηκε στη Λευκωσία σε μια κρίσιμη περίοδο, ενώ η Τουρκία έχει από την πλευρά της ανεβάσει τον πήχη των προκλήσεων όχι μόνο στο Αιγαίο (συνδέοντας το αφήγημα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους) αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο (προωθώντας πλέον ανοιχτά μια προσέγγιση τύπου δύο κρατών στο Κυπριακό).

Η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Λευκωσία, μια επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν και θέματα συντονισμού των κινήσεων Ελλάδας και Κύπρου για την αντιμετώπιση περιφερειακών προκλήσεων, πραγματοποιείται λίγες εβδομάδες πριν από τις νέες τουρκικές γεωτρητικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Αυγούστου σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει επισήμως η τουρκική πλευρά.

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να έχει αύριο συνάντηση στην Αθήνα με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ, προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και μεταβεί στη Γαλλία για να συναντήσει εκεί από κοντά την Γαλλίδα ΥΠΕΞ Κατρίν Κολονά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή