Ερντογάν: Βάζει ξανά την Ελλάδα στο κάδρο

Ερντογάν: Βάζει ξανά την Ελλάδα στο κάδρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν υποστηρίζει ότι η Ελλάδα «ενοχλήθηκε πολύ» από τις κινήσεις του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, που απέπλευσε προχθές με προορισμό σημείο εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι η Ελλάδα «ενοχλήθηκε πολύ» από τις κινήσεις του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, που απέπλευσε προχθές με προορισμό σημείο εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Εκτιμάται πως η συγκεκριμένη δήλωση έχει ως στόχο να αποκρούσει τα αντιπολιτευτικά «πυρά» που δέχθηκε ο Ερντογάν τα τελευταία 24ωρα εντός των τουρκικών συνόρων από όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα έπρεπε να σταλεί σε κάποιο άλλο σημείο, πιο μακριά από τις τουρκικές ακτές.  

«Τι κάναμε χθες, προχθές; Αποχαιρετήσαμε το πλοίο γεώτρησης Aμντουλ Χαμίτ από το  Tάσουτζου της Μερσίνης. Αλλά η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ. “Ε, τι κάνει αυτός ο Eρντογαν;” είπε. E, ο Eρντογάν δεν κάνει τίποτα. Κάνει τη δουλειά του. Και αυτό το πλοίο είναι το πρώτο στον κόσμο. Είναι ένα πλοίο γεώτρησης. Tώρα εμείς διαθέτουμε 4 γεωτρύπανα. Έχουμε δυο σεισμογραφικά σκάφη. Τώρα εμείς είμαστε ισχυροί. Είμαστε ισχυροί», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή