Δένδιας: Σύντομο τετ α τετ με Τσαβούσογλου στη Σλοβενία

Δένδιας: Σύντομο τετ α τετ με Τσαβούσογλου στη Σλοβενία

Σύντομο κοινωνικό χαιρετισμό με τον Τούρκο ομόλογό του είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο του «2022 Bled Strategic Forum»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύντομο κοινωνικό χαιρετισμό με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο του «2022 Bled Strategic Forum».

Υπενθυμίζεται ότι, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιάρτο, πως θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για τη βοήθεια στην πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, «αλλά υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”».

«Η Τουρκία είναι το μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει ούτε μία από τις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία», υπενθύμισε. «Η Ρωσία χρησιμοποιεί την τουρκική οικονομία ως διέξοδο από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι αν επιτρέψεις διεξόδους στην πολιτική των κυρώσεων, τότε αυτές δεν θα λειτουργήσουν ή θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσουν».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή