Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Η απρέπεια της Ελλάδας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Η απρέπεια της Ελλάδας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

Απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπολύει ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν με αφορμή την υποτιθέμενη παρενόχληση τουρκικών F-16 από τους ελληνικούς S-300

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ελλάδα έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρό του ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή το φερόμενο «κλείδωμα» τουρκικών F-16 από το σύστημα αεράμυνας S-300 της χώρας μας, γεγονός που κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα. Ο Μπαχτσελί χαρακτηρίζει «εγκληματική πράξη» και «απρέπεια» την φερόμενη παρενόχληση και ζητά να ληφθούν μέτρα κατά της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα κάνει τις παρενοχλήσεις για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το κλείδωμα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-300 εναντίον των μαχητικών F-16 της Τουρκίας, είναι ένα παράδειγμα εγκληματικής πράξης και απρέπειας που δεν πρέπει να μείνει χωρίς ανταπόδοση και χωρίς απάντηση. Το ΝΑΤΟ πρέπει να δράσει γρήγορα σε αυτήν την εχθρότητα. Έχοντας κλειδώσει με τα ραντάρ και παραβιάζοντας τους κανόνες και τους νόμους, η Ελλάδα έχει μπει στην εμβέλεια των ραντάρ της Τουρκίας κι έχει κυλήσει στην εμβέλεια βολής της» είπε ο Μπαχτεσλί κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξαπολύοντας ευθείες απειλές. 

Ακόμη, δεν παραλείπει να στρέψει τα βέλη του και κατά των ΗΠΑ. «Η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ ότι «η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο», που εκφράστηκε στην Αθήνα, είναι αλαζονεία, ανικανότητα, βλασφημία. Η κύρια στρατηγική απειλή, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μετέτρεψαν την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση και την υποκίνησαν να στρέψει τα όπλα προς την Τουρκία, και για το λόγο αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια στρατιωτική συγκέντρωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με όλα τα στοιχεία της εθνικής  της ισχύος» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT