Τουρκία: Να έρθουν στα λογικά τους οι χώρες που στηρίζουν τις «προκλήσεις» της Ελλάδας

Τουρκία: Να έρθουν στα λογικά τους οι χώρες που στηρίζουν τις «προκλήσεις» της Ελλάδας

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα έπειτα από τη συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK), η Άγκυρα «καλεί τις χώρες που υποστηρίζουν τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο να έρθουν στα λογικά τους» και ζητά από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφασή τους για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα έπειτα από την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίασης του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα «καλεί τις χώρες που υποστηρίζουν τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο να έρθουν στα λογικά τους».

Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από την τετράωρη συνάντηση, αναφέρονται θέματα όπως η αντιπαράθεση με την Ελλάδα, οι προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι εντάσεις Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας κ.ά.

«Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να αναπτύξει όπλα σε νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς έχουν κληθεί να υιοθετήσουν την κοινή λογική», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία η τουρκική πλευρά καλεί επίσης τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφασή τους σχετικά με την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, μια απόφαση «που θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία στην περιοχή και που είναι αντίθετη στο πνεύμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ» όπως σημειώνει η Άγκυρα η οποία ωστόσο Άγκυρα ζητά την ίδια ώρα από τη διεθνή κοινότητα «να αναγνωρίσει την “τδβκ”».

«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Με πληροφορίες από Daily Sabah

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή