Νέες τουρκικές απειλές: «Η Ελλάδα να μην αγνοεί τι γίνεται στην Ουκρανία»

Νέες τουρκικές απειλές: «Η Ελλάδα να μην αγνοεί τι γίνεται στην Ουκρανία»

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Νουμάν Κουρτουλμούς, απειλεί την Ελλάδα και την καλεί να μην βασίζεται σε ξένες πλάτες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτοξεύονται από Τούρκους αξιωματούχους. Τη σκυτάλη σήμερα πήρε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Νουμάν Κουρτουλμούς που επανέλαβε έμμεσα την φράση του Ταγίπ Ενρτογάν ότι «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» ενώ προειδοποίησε την Ελλάδα να λογικευτεί για να μην γίνει νέα Ουκρανία. Οι απειλές του είχαν ως αποδέχτη και τους συμμάχους της χώρας και κυρίως τις ΗΠΑ με τον κ. Κουρτουλμούς να μην κρύβει την δυσφορία του για την στρατιωτική παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα μας.

«To τελευταίο διάστημα κάτω από τη μύτη μας από την Κρήτη και από το Καστελόριζο μέχρι την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη βλέπουμε πως ανοίγουν στρατιωτικές βάσεις. Ουσιαστικά είναι αμερικανικές βάσεις υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Όμως οι βάσεις που έχουν εγκατασταθεί στα νησιά που πρέπει είναι υπό αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, είναι από τα βήματα που θα αυξήσουν την ένταση. Αυτά δεν έχουν όφελος για την Ελλάδα. Η χώρα αυτή η Ελλάδα πρέπει να συνέλθει και να λογικευτεί. Πρέπει να καταλάβει πως με την Τουρκία δεν μπορεί να κάνει πλάκα και να προκαλεί. Να καταλάβει και να θυμηθεί άλλη μια φορά πως οι δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται πίσω της στη δύσκολη στιγμή θα την αφήσουν μόνη της. Και ως παράδειγμα να μην αγνοήσει την κατάσταση που έχει συμβεί τώρα στην Ουκρανία» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη φράση «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» απάντησε: «Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αυτό επιθυμούμε, Όμως κάποιοι μην επιχειρήσουν να μπουν ανάμεσα μας και όταν υπάρχει τέτοια ανισορροπία στην κόσμο, μην επιχειρήσουν να ανοίξουν ένα επιπλέον μέτωπο στο Αιγαίο! Εμείς με τίποτα δεν υποχωρούμε από τα εθνικά μας συμφέροντα. Η φράση αυτή σημαίνει ότι μην προσπαθείτε να δοκιμάσετε την Τουρκία. Μην αγνοείτε την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας όπως και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε περιοχές που της ανήκουν. Mην κάνετε βήματα βασιζόμενοι σε άλλους. Αν το κάνετε θα πληρώσετε το τίμημα. Αυτό σημαίνει και βλέπουμε πως η απέναντι πλευρά πήρε το μήνυμα.»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή