Τούρκια: «Οι ΗΠΑ να διακόψουν τις σχέσεις τους με την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG»

Τούρκια: «Οι ΗΠΑ να διακόψουν τις σχέσεις τους με την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG»

Για σχέσεις με την «τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG» κατηγορεί τις ΗΠΑ η Άγκυρα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Τι αναφέρει για την επιχείρηση στη Συρία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σχέσεις με την «τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG» κατηγορεί τις ΗΠΑ η Άγκυρα, όπως σημειώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται επίσης πως «το προεδρικό διάταγμα των ΗΠΑ με τίτλο “Εθνική Έκτακτη Ανάγκη” περιέχει αβάσιμους ισχυρισμούς για την Τουρκία».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύεται από τις ΗΠΑ με τον τίτλο «Εθνική Έκτακτη Ανάγκη» στο πλαίσιο της επιχείρησης στη Συρία από τον Οκτώβριο του 2019, επαναλήφθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2022. Καταδικάζουμε αυτό το διάταγμα, καθώς περιέχει αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες για τη χώρα μας.

Οι ισχυρισμοί στο διάταγμα είναι αβάσιμοι σχετικά με την επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” που πραγματοποίησε η χώρα μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την προστασία της ασφάλειας των συνόρων και την εξάλειψη των αυτονομιστικών τρομοκρατικών απειλών που προέρχονται από τη Συρία.

Η επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης”, την οποία πραγματοποιήσαμε σύμφωνα με το δικαίωμα αυτοάμυνας που απορρέει από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, παρείχε ένα περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Εξασφάλισε την απομάκρυνση των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/YPG και DEASΗ από τη ζώνη της επιχείρησης και συνέβαλε στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να τερματίσουν τις σχέσεις τους με την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG και να εκπληρώσουν τις διατάξεις της Κοινής Δήλωσης της 17ης Οκτωβρίου 2019.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT