Ελλάδα – Ισραήλ: Η αμυντική συνεργασία στην επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Γκαντζ

Ελλάδα – Ισραήλ: Η αμυντική συνεργασία στην επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Γκαντζ

Οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Γκαντζ υπογράμμισαν τη σημασία του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοινή θέληση Ελλάδος – Ισραήλ να προχωρήσουν μαζί στην ενίσχυση και εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας τους και να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίστηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Άμυνας και αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Γκαντζ, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, «οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Γκαντζ υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του έργου υλοποίησης του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, καθόσον αυτό ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, σε πολλούς τομείς, τα τελευταία χρόνια».

Εξάλλου, σήμερα, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος ενημέρωση, αναφορικά με την πορεία της υλοποίησης του έργου, του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Άμυνας, το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα θα αναβαθμίσει την πτητική εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς σύγχρονα πτητικά μέσα, νέες εγκαταστάσεις προσομοιωτών πτήσεως και συντήρησης αεροσκαφών, εγγυώνται την υψηλού επιπέδου βασική, προκεχωρημένη και επιχειρησιακή εκπαίδευση των πιλότων.

«Η υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είναι η εγγύηση για την αναβάθμισή του σε ένα Διεθνές Κέντρο που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για άλλες Αεροπορίες για την εκπαίδευση των πιλότων τους» σημειώνει το υπουργείο Άμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT