Δένδιας από Βουκουρέστι: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα

Δένδιας από Βουκουρέστι: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα

«Στηρίζουμε την Ουκρανία. Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό. Οι πάγιες αρχές μας είναι η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών», δήλωσε ο Ν. Δένδιας κατά την άφιξή του στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Σύνοδος σήμερα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τους οποίους καλωσορίζουμε στη νατοϊκή οικογένεια», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την άφιξή του στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει ψηφίσει τα σχετικά πρωτόκολλα εισδοχής.

«Η ελληνική θέση στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι σαφής», επεσήμανε ο κ. Δένδιας. «Κατ’ αρχήν, στηρίζουμε την Ουκρανία. Αλλά γενικότερα, είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό. Και οι πάγιες αρχές μας είναι η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών.»

«Το συμπέρασμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σαφές: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα», τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή