Ο Νίκος Δένδιας στο Καζακστάν

Ο Νίκος Δένδιας στο Καζακστάν

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει σειρά επαφών στην Αστάνα με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς και θέματα παγκόσμιου και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο Κυριακή, στο Καζακστάν, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με ανώτατους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Καζακστάν, Κασίμ – Τζομάρτ Τοκάγιεφ.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, Mukhtar Tileuberdi.

Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας των Διπλωματικών Ακαδημιών.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Διοικητή του «Astana International Financial Center», Kairat Kelimbetov.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συναντήσεων, οι συζητήσεις θα έχουν ως αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς καθώς και θέματα παγκόσμιου και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη στο Καζακστάν προστίθεται σε μια σειρά συναντήσεων του υπουργού εξωτερικών με ομολόγους του από κράτη της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Πολωνία στο πλαίσιο της υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, ο κ. Δένδιας είχε διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν, της Αρμενίας, του Τατζικιστάν και του Αζερμπαϊτζάν.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή