Φαρμακονήσι: Νέο βίντεο από το επεισόδιο σκάφους του Λιμενικού με τουρκική ακταιωρό

Φαρμακονήσι: Νέο βίντεο από το επεισόδιο σκάφους του Λιμενικού με τουρκική ακταιωρό

Νέο βίντεο από το επεισόδιο που είχε σημειωθεί στις 5 Ιανουαρίου κοντά στο Φαρμακονήσι, όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού επιχειρώντας να το εμβολίσει, είδε το φως της δημοσιότητας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο βίντεο από το επεισόδιο που είχε σημειωθεί στις 5 Ιανουαρίου κοντά στο Φαρμακονήσι, όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού επιχειρώντας να το εμβολίσει, είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως είχε ανακοινώσει τότε το Λιμενικό Σώμα, το ελληνικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που ψάρευαν σε θαλάσσια περιοχή εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, νοτιοανατολικά από το Φαρμακονήσι, όταν δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσίευσε η «Δημοκρατία», η τουρκική ακταιωρός άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα το ελληνικό σκάφος. Στελέχη του Λιμενικού άρχισαν τότε να πυροβολούν στον αέρα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού στις 5 Ιανουαρίου: «Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του. Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή