Το πρόγραμμα της συνάντησης Δένδια – Μπλίνκεν

Το πρόγραμμα της συνάντησης Δένδια – Μπλίνκεν

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα κηρύξουν την έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ το πρωί της Τρίτης.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα έχει αύριο, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα στις 8:45 οι δύο υπουργοί θα κηρύξουν την έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών.

Κατόπιν, θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, ενώ στις 10:30 θα λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 3ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ είχε λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 2021.

Οι τομείς συνεργασίας που καλύπτει ο Στρατηγικός Διάλογος είναι: Περιφερειακά Ζητήματα, Άμυνα και Ασφάλεια, Επιβολή του Νόμου και Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, Ανθρωπιστικές προκλήσεις και Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση Καταστροφών, Εμπόριο και Επενδύσεις, Ενέργεια και Περιβάλλον, Δεσμοί μεταξύ των δύο λαών.

Οι συνομιλίες στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων αναμένεται να επικεντρωθούν στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των στρατηγικών διμερών σχέσεων, σε όλους τους τομείς καθώς και σε περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή