Η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Ισραήλ

Η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Ισραήλ

Με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ελι Κοέν, συναντήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, μετά την τριμερή των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ο Νίκος Δένδιας.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ελι Κοέν, συναντήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, μετά την τριμερή των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου, ο Νίκος Δένδιας.

Στην ατζέντα της διμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ισραήλ βρέθηκαν η εμβάθυνση της ελληνο-ισραηλινής στρατηγικής συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις, η οικονομία, η άμυνα, η συνεργασία εντός διεθνών οργανισμών, τα θέματα Πατριαρχείου και η προστασία των χριστιανικών χώρων λατρείας στους Αγίους Τόπους. Επίσης, συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Νωρίτερα, κατά την τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, εξετάστηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της στενής συνεργασίας των τριών χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων (ενέργεια, αντιμετώπιση καταστροφών, προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.).

Στο πλαίσιο της τριμερούς συζητήθηκαν, επίσης, διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή