Ν. Δένδιας από Βρυξέλλες: «Πολύ σημαντική ημέρα» η σημερινή για το ΝΑΤΟ

Ν. Δένδιας από Βρυξέλλες: «Πολύ σημαντική ημέρα» η σημερινή για το ΝΑΤΟ

«Η 74η επέτειος της ίδρυσης του ΝΑΤΟ συνδυάζεται με την είσοδο στη Συμμαχία μιας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής χώρας, της Φινλανδίας», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σήμερα στις Βρυξέλλες.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, είναι κατ’ αρχάς μια επέτειος, η 74η επέτειος της ίδρυσης του ΝΑΤΟ. Αλλά, επίσης, αυτή η πολύ σημαντική επέτειος συνδυάζεται με την είσοδο στη Συμμαχία μιας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής χώρας, της Φινλανδίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, «η είσοδος της Φινλανδίας (…) ενισχύει την αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη αμυντική συμμαχία στην ιστορία αυτού του πλανήτη. Είναι επίσης μια συμμαχία αξιών, η οποία θα εμβαθύνει και θα προβάλλει αυτές τις αξίες τις οποίες υπερασπίζεται: το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα, τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή