Ερντογάν: Το TCG Anadolu επικυρώνει τη θέση μας ως ηγέτιδα δύναμη της περιοχής

Ερντογάν: Το TCG Anadolu επικυρώνει τη θέση μας ως ηγέτιδα δύναμη της περιοχής

Ο Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή παράδοσης της ναυαρχίδας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, του ελικοπτεροφόρου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων, TCG Anadolu

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή παράδοσης της ναυαρχίδας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, του ελικοπτεροφόρου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων, TCG Anadolu.

«Αυτό το πλοίο το βλέπουμε και ως σύμβολο που θα επικυρώσει τη θέση μας ως ηγέτιδα δύναμη της περιοχής και ως χώρα που έχει λόγο στον κόσμο. Δεν μένουμε μόνο σε αυτό, θα προσθέσουμε (στον στόλο μας) τρεις φρεγάτες κλάσης Ιstif και σήμερα θα κάνουμε την τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος», τόνισε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες του νέου πολεμικού πλοίου, ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως «με το TCG Anadolu, δίχως να χρειαστεί υποστήριξη από την κύρια βάση, θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε με μεγάλη ευκολία δύναμη μεγέθους ενός τάγματος στις περιοχές κρίσης, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα».

«Η ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας είναι πολύ σημαντική στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Αυτό κρύβεται πίσω από τις προσπάθειές μας να έχει η χώρα μας έναν δυνατό και αποτρεπτικό στόλο. Θα το πετύχουμε; Μην ανησυχείτε, θα το πετύχουμε», δήλωσε κλείνοντας την ομιλία του.

Το TCG Anadolu κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Τούζλα, έχει ύψος 58 μέτρα και μήκος 231 μέτρα. Σύμφωνα με τους Τούρκους, είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο του είδους του όπου μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται τα μεγαλύτερα ελικόπτερα και UAV.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή