Νίκος Δένδιας: Αναβαθμισμένος ο ρόλος της Ελλάδας στο Συριακό

Νίκος Δένδιας: Αναβαθμισμένος ο ρόλος της Ελλάδας στο Συριακό

Η άτυπη συνάντηση για τη Συρία, που πραγματοποιείται στην Αθήνα το διάστημα 21-23 Απριλίου, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη συνδρομή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συνάντηση των Ευρωπαίων απεσταλμένων για το Συριακό σήμερα στην Αθήνα, με την παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του, γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Geir Pedersen, είναι απόδειξη του αναβαθμισμένου ρόλου της Ελλάδας στο Συριακό ζήτημα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του πριν από την έναρξη της άτυπης συνάντησης (retreat) για τη Συρία, που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα.

«Μία αναβάθμιση την οποία επιδιώξαμε με συνέπεια και συνέχεια τα τελευταία χρόνια, διότι το Συριακό επηρεάζει και μέσω του μεταναστευτικού, αλλά και μέσω του κινδύνου της τρομοκρατίας, την κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα έχει τη δική της απεσταλμένη, την πρέσβη κ. Αθανασίου, και θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να βοηθάμε για την επίτευξη της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της σταθερότητας στη Συρία», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Η άτυπη συνάντηση για τη Συρία, που πραγματοποιείται στην Αθήνα το διάστημα 21-23 Απριλίου, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη συνδρομή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Σε αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και ειδικοί απεσταλμένοι κρατών-μελών της Ε.Ε. για τη Συρία.

Η φιλοξενία της ανωτέρω συνάντησης στην Ελλάδα αποτελεί, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ένδειξη του ελληνικού ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στη Συρία και της αναγνώρισης από τη χώρα μας της σημασίας επίλυσης του συριακού ζητήματος για την επίτευξη συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή