Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η εσωτερική τους αντιπαράθεση δεν θα μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο Αθήνας – Αγκυρας

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η εσωτερική τους αντιπαράθεση δεν θα μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο Αθήνας – Αγκυρας

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με την κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο, αλλά και με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με την κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο, αλλά και με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, επισήμανε τα εξής:

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα 24/4, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 100, δήλωσε πως «στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες και νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε πως μας ανήκουν, και οι Ελληνες λένε πως τους ανήκουν. Μετά προκύπτουν εντάσεις».

Επίσης πρόσθεσε ότι «η Πρόεδρος της Ελλάδας και ο υπουργός Αμυνάς τους, σήμερα, πήγαν και έκαναν δηλώσεις για τη δήθεν Γενοκτονία, λες και έχουν τέτοια υποχρέωση».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, σε μήνυμά της στο Twitter, είχε επισημάνει νωρίτερα πως είναι καθήκον όλων η καταπολέμηση κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή ή τις πεποιθήσεις τους.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή