Κυπριακό: Στις 11 Ιουλίου η συνάντηση Κόμπου – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Στις 11 Ιουλίου η συνάντηση Κόμπου – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κόμπος, θα ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη Λευκωσία με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό και θα συζητήσει μαζί του ενδεχόμενα επόμενα βήματα.

57" χρόνος ανάγνωσης

Στις 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κόμπου, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε επιστολή του προς τον κ. Γκουτέρες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναλύει την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από αυτήν, και καλεί για άλλη μια φορά τα Ηνωμένα Έθνη να διορίσουν ειδικό απεσταλμένο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην επιστολή του «εκφράζει εκ νέου την ετοιμότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, αναλύει στον γενικό γραμματέα την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν και καλεί για άλλη μια φορά τα Ηνωμένα Εθνη να διορίσουν ειδικό απεσταλμένο».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι ο κ. Κόμπος θα ενημερώσει τον κ. Γκουτέρες για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τη Λευκωσία με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό και ότι θα συζητήσει μαζί του ενδεχόμενα επόμενα βήματα.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT