Συνάντηση Γεραπετρίτη – Μπέρμποκ στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Μπέρμποκ στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με την ομόλογό του της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, είχε σήμερα ο Ελληνας ΥΠΕΞ ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Γερμανίας είχαν γόνιμη συζήτηση για την πολιτική συνεργασία των δύο χωρών, το μεταναστευτικό, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη συνεργασία σε θέματα κλιματικής αλλαγής και τη διάσκεψη «Our Ocean Conference 2024» που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, όπως σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter το ελληνικό ΥΠΕΞ. Ο κ. Γεραπετρίτης και η κα. Μπέρμποκ αντάλλαξαν, επίσης, προσκλήσεις για τον προγραμματισμό εκατέρωθεν επισκέψεων.

Νωρίτερα σήμερα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο τόνισε ότι «είναι εξόχως σημαντικό, κατά τη λήψη αποφάσεων για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού προς κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, να εξασφαλίζεται ότι νατοϊκοί εξοπλισμοί δεν χρησιμοποιούνται κατά νατοϊκών συμμάχων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT