Χαρδαλιάς και Φλώρος στην Κύπρο, για τις εκδηλώσεις μνήμης των 49 ετών από την τουρκική εισβολή

Χαρδαλιάς και Φλώρος στην Κύπρο, για τις εκδηλώσεις μνήμης των 49 ετών από την τουρκική εισβολή

«Δεν ξεχνάμε ούτε λεπτό τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της βίαιης εισβολής. Δεν ξεχνάμε, ότι 49 χρόνια μετά, το 37% της νήσου μας παραμένει υπό τουρκική κατοχή», δήλωσε ο Έλληνας ΥΦΕΘΑ.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης των δεουσών τιμών για τους Πεσόντες και Αγνοούμενους Αξιωματικούς και Οπλίτες της τουρκικής εισβολής, που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ενώ ακολούθως παρέστη στο Μνημόσυνο Πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου. 

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε: «Δεν ξεχνάμε ούτε λεπτό τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της βίαιης εισβολής. Δεν ξεχνάμε, ότι 49 χρόνια μετά, το 37% της νήσου μας παραμένει υπό τουρκική κατοχή. Αθήνα και Λευκωσία, συντονισμένα, εργαζόμαστε πυρετωδώς για την επανένωση της Κύπρου και την εξεύρεση μίας βιώσιμης, δίκαιης, λειτουργικής λύσης σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία κινείται στη βάση της απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων, και κυρίως, θα πρέπει να απαλλάξει τον Ελληνοκυπριακό λαό από τις αναχρονιστικές εγγυήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή