Μπελέρης: «Eυχαριστούμε την Ελλάδα που παλεύει δίπλα μας»

Μπελέρης: «Eυχαριστούμε την Ελλάδα που παλεύει δίπλα μας»

Η ανάρτηση του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας μετά τη συνάντησή του με τον βουλευτή της ΝΔ Αγγελο Συρίγο

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα ευχαρίστησε ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας που βρίσκεται στη φυλακή, Φρέντι Μπελέρης, με αφορμή την επίσκεψη που δέχτηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Αγγελο Συρίγο.

Ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ζήτησε από τον Αγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Κυριακό Μητσοτάκη, την απόφασή του να αναλάβει σύντομα δήμαρχος για να σταματήσει τη λεηλασία των ελληνικών περιουσιών. Στην ανάρτηση του χαρακτηρίζει την κατηγορία εις βάρος του «άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη», υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι «να ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος όπου δεν θα υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με την εθνική καταγωγή των πολιτών και θα σταματήσουν οι πολιτικές εκφοβισμού των κατοίκων».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Φρέντι Μπελέρη:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον καθηγητή, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, και στενό μου φίλο Αγγελο Συρίγο που με επισκέφτηκε στις φυλακές των Τιράνων, απεσταλμένος από τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ζήτησα από τον Aγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Ελληνα Πρωθυπουργό την απόφασή μου, που είναι και απαίτηση όλου του λαού της Χειμάρρας, να αναλάβω τα καθήκοντα μου για να σταματήσει η λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας.

Ετοίμασαν έναν νόμο που υποτίθεται ότι στόχευε στην ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Μέχρι σήμερα δεν έχει επενδύσει ούτε ένας ξένος στην περιοχή μας. Ολοι όσοι έχουν ανακοινωθεί ως στρατηγικοί επενδυτές είναι όλοι Αλβανοί με δεσμούς με την κυβέρνηση.

Στόχος μας, επίσης, είναι να ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος όπου δεν θα υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με την εθνική καταγωγή των πολιτών και θα σταματήσουν οι πολιτικές εκφοβισμού των κατοίκων.

Είπα στον Αγγελο Συρίγο ότι περιμένω τρία πράγματα:
-να ορκιστώ άμεσα δήμαρχος στο δήμο που ο λαός με ψήφισε,
-να αφεθώ ελεύθερος για να μπορέσω να ασκήσω τα δημαρχιακά μου καθήκοντα,
-να καταπέσει η άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη κατηγορία εις βάρος μου.

Στο πρόσωπο του Ελληνα Πρωθυπουργού ευχαριστούμε την Ελλάδα που παλεύει δίπλα μας για τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας.»

Συρίγος: Eπιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας αν εκπέσει ο Μπελέρης

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Αγγελος Συρίγος προέβη σε δηλώσεις στα αλβανικά ΜΜΕ.

«Ηρθα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του κόμματος της ΝΔ για να δω τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας που βρίσκεται στη φυλακή για σχεδόν 3 μήνες», τόνισε σύμφωνα με το himara.gr.

Και πρόσθεσε: «Η αποτυχία των αλβανικών αρχών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την απελευθέρωσή του ή να τον αφήσουν να ορκιστεί, δημιουργεί πολύ σοβαρό κίνδυνο απομάκρυνσής του από το γραφείο του δημάρχου. Αυτό θα προκαλέσει σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. 

Εδώ έχουμε τρία ζητήματα. Το πρώτο του κράτους δικαίου, το δεύτερο είναι το τεκμήριο της αθωότητας και το τρίτο ο σεβασμός των πολιτικών δικαιμάτων. Θα μιλήσω για το τρίτο θέμα. Δεν είναι κατανοητό από εμάς και την ΕΕ γιατί ένας άνθρωπος που έχει εκλεγεί και δεν έχει περάσει από κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να πάει στο γραφείο του δημάρχου να ορκιστεί. 

Είναι σοβαρό θέμα για εμάς. Και δεν έχει να κάνει με το ότι είναι στη φυλακή. Τα θέματα αυτά λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την ΕΕ και ενδέχεται να ενταχθούν στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και στις διαπραγματεύσεις που πρόκειται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Κράτους δικαίου, τεκμήριο της αθωότητας και σεβασμός των πολιτικών δικαιμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή