Παναγία Σουμελά: Σε κλίμα κατάνυξης η Θεία Λειτουργία

Παναγία Σουμελά: Σε κλίμα κατάνυξης η Θεία Λειτουργία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην ιστορική Μονή Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Στο κήρυγμά του μετά τη Λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ενότητα της Ορθοδοξίας, της Χριστιανοσύνης. Εστειλε μήνυμα ειρήνης λέγοντας ότι η Χριστιανοσύνη, είναι θρησκεία ειρήνης και πραότητας, ενώ αργότερα σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι τιμή για τον ίδιο επί 10 χρόνια να έρχεται στην Παναγία Σουμελά, σε αυτά τα ευλογημένα χώματα της Μικράς Ασίας, όπου υπάρχουν οι νεκροί μας και να τιμούμε αυτόν εδώ τον τόπο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ερωτηθείς για τις δυσκολίες σε σχέση με την άδεια μέχρι να γίνει η Θεία Λειτουργία που αντιμετώπισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος και είπε ότι όλα αυτά πέρασαν, κάνοντας λόχο χαρακτηριστικά για «happy end».

 
Πηγή: ΕΡΤ
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή