Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Κροατίας

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Κροατίας

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κροάτη ομόλογό του Αντρέι Πλένκοβιτς.

Στη συνάντηση,η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο του άτυπου δείπνου που παραθέτει τη Δευτέρα ο Ελληνας πρωθυπουργός στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως στο αποψινό άτυπο δείπνο ανταποκρίθηκαν επίσης και θα μετάσχουν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Κροατίας δεν παρέλειψε να εκφράσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία τού Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο του υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT