Φρέντι Μπελέρης: Παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο

Φρέντι Μπελέρης: Παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο

Ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης δεν ορίστηκε και έως τότε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα παραμείνει κρατούμενος

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπεται οριστικά η υπόθεση του προφυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, στην Αλβανία.

Ειδικότερα, η σχετική απόφαση ελήφθη την Πέμπτη από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς στα Τίρανα, όπου είχε προσφύγει η πλευρά Μπελέρη με αίτημα την άρση της προφυλάκισής του.

Ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης δεν ορίστηκε και έως τότε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα παραμείνει κρατούμενος στις φυλακές Δυρραχίου.

Υπενθυμίζεται πως τον Φρέντι Μπελέρη θα επισκεφθεί την Παρασκευή στη φυλακή όπου κρατείται, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος βρίσκεται στη γειτονική χώρα προκειμένου να συμμετάσχει στη διάσκεψη της «Διαδικασίας του Βερολίνου».

Την Πέμπτη, ο κ. Οικονόμου είχε διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του, στον οποίο έθεσε το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του Φρέντι Μπελέρη και «κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT