Συνάντηση Δένδια με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν

Συνάντηση Δένδια με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν

Συνάντηση με τον ομόλογό του, υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, είχε σήμερα στην αεροπορική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία ο Νίκος Δένδιας.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον ομόλογό του, υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Oστιν, είχε σήμερα στην αεροπορική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας αναφέρει, πιο συγκεκριμένα, σε αναρτήσεις του στο δίκτυο X (πρώην Twitter):

«Συναντήθηκα σήμερα στο Ράμσταϊν, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Λόιντ Οστιν. Συζητήσαμε για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ […] Συμμετείχα στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Αμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, στην αεροπορική βάση του Ράμσταϊν. Επιβεβαίωσα, για άλλη μία φορά, τη συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, εναντίον της ρωσικής εισβολής. Η εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης. Αναφέρθηκα επίσης στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή