Συναντήσεις Μητσοτάκη με Στόλτενμπεργκ και Νοτιοκορεάτη πρόεδρο

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Στόλτενμπεργκ και Νοτιοκορεάτη πρόεδρο

Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, όπως αναφέρει η ελληνική πλευρά.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη της Συμμαχίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε πιο πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία, ενώ με τον κ. Στόλτενμπεργκ συζήτησαν και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προοπτική ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας κορεατικών επιχειρήσεων και της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν, επίσης, ο στόχος της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας και η συμβολή της κορεατικής ναυπηγικής βιομηχανίας στην επίτευξή του, καθώς και η υποψηφιότητα της νοτιοκορεατικής πόλης Μπουσάν για τη διοργάνωση της EXPO2030.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή