Ερντογάν για Κυπριακό: Μόνη «λύση» η αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ερντογάν για Κυπριακό: Μόνη «λύση» η αναγνώριση του ψευδοκράτους

«Η αναγνώριση της τδβκ ως ανεξάρτητου κράτους είναι το μόνο βήμα για τη λύση του Κυπριακού», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος προσθέτοντας ότι η Αγκυρα «δεν αναγνωρίζει πια άλλες επιλογές».

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναγνώριση της «τδβκ» ως ανεξάρτητου κράτους είναι «το μόνο και το πιο αποτελεσματικό βήμα για τη λύση του Κυπριακού», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για να πάρει μέρος στις εργασίες της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τούρκος ηγέτης είπε, συγκεκριμένα, ότι η προσέγγιση της Τουρκίας στο Κυπριακό «είναι ξεκάθαρη εδώ και πολύ καιρό», υποστηρίζοντας ότι «είναι πλέον σαφώς αντιληπτό ότι οι φόρμουλες της ομοσπονδίας δεν είναι ρεαλιστικές και δεν θα λειτουργήσουν».

«Η αναγνώριση της τδβκ ως ανεξάρτητου κράτους είναι το μόνο και το πιο αποτελεσματικό βήμα που θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού», υποστήριξε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι η Αγκυρα «δεν αναγνωρίζει άλλες επιλογές εκτός από αυτήν».

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τα δικαιώματα της τδβκ μέχρι τέλους, στο πλαίσιο του δικαιώματος του εγγυητή που της παραχωρεί το διεθνές δίκαιο». «Αναμένουμε», υποστήριξε, «ότι η πόρτα που άνοιξε με την ένταξή της τδβκ στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητή, θα συνεχιστεί». Σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο, η αναγνώριση του ψευδοκράτους «ως ανεξάρτητου κράτους από τη μία χώρα μετά την άλλη υπηρετεί την ειρήνη και την ηρεμία στην Ανατολική Μεσόγειο».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT