Αλβανία: Δυο Canadair στέλνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Αλβανία: Δυο Canadair στέλνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Στην προστατευόμενη περιοχή Πίσε-Πόρο της περιφερειακής ενότητας Φιέρ της Αλβανίας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αεροσκάφη Canadair CL 415 στέλνει η Ελλάδα στην Αλβανία, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για παροχή συνδρομής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην προστατευόμενη περιοχή Πίσε-Πόρο της περιφερειακής ενότητας Fier της Αλβανίας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: «Αμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας στο αίτημα των αλβανικών αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην προστατευόμενη περιοχή Πίσε-Πόρο της περιφερειακής ενότητας Fier της Αλβανίας. Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του μηχανισμού δύο αεροσκάφη Canadair CL 415. Η αποστολή ξεκίνησε χθες, 1 Οκτωβρίου, και έχει ήδη ξεκινήσει να επιχειρεί από σήμερα το πρωί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT