Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με το Ισραήλ για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, μεταξύ άλλων, για τη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους και ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ.κ. Βαρθολομαίο για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στους πληγέντες των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα.

«Σας ευχαριστώ και πάλι για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης στον πολύ δύσκολο τελευταίο μήνα με τις φυσικές καταστροφές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν από τους πρώτους που είχαν μιλήσει για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο-1
INTIME News

Από την πλευρά του, ο κ.κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, η υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Αννα-Μαρία Μπούρα. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συνόδευε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT