Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας

Πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών και υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας των υπουργείων Εξωτερικών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κορέας, Χαν Ντουκ-Σου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια των επαφών επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ενώ συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Οπως αναφέρουν οι ίδες πηγές, Ελλάδα και Κορέα είναι δύο ναυτικές χώρες που μοιράζονται κοινές αξίες, όπως η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Παράλληλα, συζητήθηκε η προοπτική ενίσχυσης και εμβάθυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας Yoon Suk Yeol, της πρόσφατης επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, στη Σεούλ και της πρόσφατης επίσκεψης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας κορεατικών επιχειρήσεων και της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας-1
INTIME News

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς της καθαρής ενέργειας, της ψηφιακής οικονομίας και της τεχνολογίας. Υπογράμμισε ιδιαίτερα τη θέση της Ελλάδας ως γέφυρας της Ευρώπης με την Ασία και την Αφρική και ως πύλης, οικονομικής, εμπορικής και ενεργειακής, προς την ευρωπαϊκή αγορά.

«Οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών μας πηγαίνουν πολλές δεκαετίες πίσω, όταν οι Ελληνες αγωνίσθηκαν στο πλευρό του δικού σας λαού για την ελευθερία της χώρας σας. Ενας δύσκολος πόλεμος στην κορεατική Χερσόνησο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησής τους.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας-2
ΙΝΤΙΜΕ News

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κορέας συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σχεδόν τρεις φορές υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης σε σύγκριση με τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης. Η οικονομία σας βρίσκεται σε μια πραγματικά καλή πορεία και θαυμάζουμε την ηγετική σας ικανότητα να κάνετε τα πράγματα τόσο καλύτερα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Νωρίτερα, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας των υπουργείων Εξωτερικών για τη διεξαγωγή τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων ανώτατων αξιωματούχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT