Πηγές του ΓΕΕΘΑ : Δεν εστάλη ελληνικό πλοίο στα σύνορα του Ισραήλ

Πηγές του ΓΕΕΘΑ : Δεν εστάλη ελληνικό πλοίο στα σύνορα του Ισραήλ

Πηγές του ΓΕΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού διαψεύδουν ρεπορτάζ του BBC και υπογραμμίζουν ότι υπάρχει μόνο ένα πλοίο ενταγμένο στην επιχείρηση UNIFIL της ειρηνευτικής ομάδας του ΟΗΕ για τον Λίβανο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν επιβεβαιώνεται από πηγές του ΓΕΕΘΑ η αποστολή ελληνικού πολεμικού πλοίου στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, είδηση που μεταδόθηκε νωρίτερα από το BBC.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πηγές του ΓΕΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού υπογραμμίζουν ότι υπάρχει μόνο το πλοίο που είναι ενταγμένο στην επιχείρηση UNIFIL της ειρηνευτικής ομάδας του ΟΗΕ για τον Λίβανο.

Σημειώνεται πως σε αναφορά του BBC νωρίτερα μεταδόθηκε ότι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ : Δεν εστάλη ελληνικό πλοίο στα σύνορα του Ισραήλ-1

Μάλιστα, δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ την Πέμπτη ενέπλεκαν και την φρεγάτα «Ψαρά» η οποία φέρεται να συνοδεύει το αμερικανικό USS GERALD R. FORD.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας, πέραν της ρητής καταδίκης, στην κρίση στη Μέση Ανατολή και τι συμβαίνει με την ελληνική φρεγάτα που πλέει στην περιοχή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ούτε κάποιου πλοίου, ούτε κάποιας φρεγάτας που να εμπλέκεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT