Συνάντηση Μητσοτάκη με τον βασιλιά της Ιορδανίας

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον βασιλιά της Ιορδανίας

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναγνώρισε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ιορδανίας στη Μέση Ανατολή

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με το βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα ΙΙ, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο.

Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στην προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και στην ανάγκη αποφυγής ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία αποκλιμάκωσης και αποφυγής διάχυσης της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση, αναγνώρισε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ιορδανίας στην περιοχή.

Σημειώνεται πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, αντικατοπτρίζοντας τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών. 

Νωρίτερα, στην παρέμβασή του στις εργασίες της συνόδου, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «το μήνυμα – κλειδί που πρέπει να στείλουμε σήμερα είναι ότι όλοι καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και θρηνούμε την απώλεια ζωών και το κακό που πλήττει αθώους πολίτες από τις βιαιότητες στο Ισραήλ και στη Γάζα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή