Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κων. Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κων. Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη

Τον Ελληνα πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο πρώην ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος που χαρακτήρισε τιμή για τους Ελληνες την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πλατεία της Δερβιτσάνης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλέκοντας το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον ρόλο του στη διαμόρφωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και προσπερνώντας, με κομψό τρόπο, τα σημερινά σύννεφα που τις σκιάζουν λόγω της υπόθεσης Μπελέρη, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα έκανε σήμερα στη Δερβιτσάνη του Αργυρόκαστρου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, που πρώτος είχε επισκεφθεί τη μειονοτική περιοχή μετά την πτώση του καθεστώτος Χότζα.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο γνωστός καλλιτέχνης Αντρι Ντούλε.

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κων. Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη-1
Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κων. Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη-2

Ο Εντι Ραμα, άριστος χειριστής της επικοινωνίας, δεν τσιγκουνεύτηκε τα καλά λόγια για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εξιστορώντας την ιστορική του διαδρομή και υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στην ελληνοαλβανική φιλία, μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Aναφερόμενος στις σημερινές δύσκολες σχέσεις των δυο πλευρών εξαιτίας των διώξεων του δημάρχου Χειμάρρας, έκανε λόγο για «παρεξηγήσεις», τις οποίες απέδωσε, χωρίς να κατονομάσει τον Μπελέρη, σε προεκλογικές σκοπιμότητες. 

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κων. Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη-3

Τον Ελληνα πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο πρώην ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος που χαρακτήρισε τιμή για τους Ελληνες την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πλατεία της Δερβιτσάνης. Στην εκδήλωση παρέστησαν η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανa, Κωνσταντίνα Καμίτση, ο ομογενής δήμαρχος της Δρόπολης Δημήτρης Τόλης και μειονοτικοί της περιοχής. Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με ελληνικά και αλβανικά τραγούδια και χορούς.

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κων. Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη-4

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τη Δερβιτσάνη στις 13 Ιανουαρίου του 1991 συνοδευόμενος από τον τότε ΥΠΕΞ Αντώνη Σαμαρά, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Μίκη Θεοδωράκη. Στην πλατεία του χωριού που φέρει πλέον την προτομή και το όνομά του, είχε γνωρίσει αποθεωτική υποδοχή από χιλιάδες μειονοτικούς. 

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κων. Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη-5
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT