Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για τη διευκόλυνση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία με στόχο τη δημιουργία πρόσθετων σημείων-διαδρόμων πρόσβασης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Κύπριο ομόλογό του Κωνσταντίνο Κόμπο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν για την περαιτέρω συνεργασία σε θέματα ασφαλείας και ανθρωπιστικών προκλήσεων στη Μέση Ανατολή.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν σταμάτησε στην Κυπριακή Δημοκρατία για να συζητήσει τρόπους για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε ανθρωπιστικές προκλήσεις και προκλήσεις ασφαλείας στη Μέση Ανατολή. Χαιρέτισε τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να δημιουργήσει πρόσθετα σημεία πρόσβασης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Επιπλέον, ο υπουργός Μπλίνκεν εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προετοιμασία για την πιθανότητα αναχωρήσεων πολιτών που θα χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως ενδιάμεσο σταθμό», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή