Συνάντηση Σολτς-Μητσοτάκη: Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό στην ατζέντα

Συνάντηση Σολτς-Μητσοτάκη: Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό στην ατζέντα

Μετά τη συνάντηση, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς θα έχει το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια της κατ′ ιδίαν συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στην καγκελαρία, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν ζητήματα ενέργειας και δημοσιονομικής πειθαρχίας, καθώς επίσης το μεταναστευτικό και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, θα συζητηθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τα Δυτικά Βαλκάνια. Αντικείμενο θα αποτελέσουν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και σε όλα τα ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών αλλά και δηλώσεις στον Τύπο.

Σημειώνεται πως οι επαφές του Ελληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο έχουν ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα, καθώς πραγματοποιείται συνάντηση με τον αρχηγό της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς, στο Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ.

Το βράδυ, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο δείπνο ηγετών που φιλοξενεί στην καγκελαρία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο πλαίσιο άτυπων συζητήσεων ανά ομάδες με τους ηγέτες της Ε.Ε. για την υιοθέτηση της Στρατηγικής Ατζέντας της Ε.Ε. (το πρώτο εξάμηνο του 2024).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα πραγματοποιείται σε μια συγκυρία που η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε νέα φάση, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT