Συνάντηση Γεραπετρίτη – Μπλίνκεν: «Σε άριστο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις»

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Μπλίνκεν: «Σε άριστο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις»

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Αντονι Μπλίνκεν είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Γεραπετρίτη να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον στις αρχές της επόμενης χρονιάς για την πραγματοποίηση του Στρατηγικού Διαλόγου Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας στο Μεσανατολικό και εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο περιφερειακής διάχυσης της κρίσης. Ανέδειξε επίσης την ετοιμότητα της Αθήνας να βοηθήσει με όποιον τρόπο είναι δυνατόν στην αποκλιμάκωση.

Από την πλευρά του, ο Αντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον κ. Γεραπετρίτη για τη συμβολή της Ελλάδας στην εκκένωση Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή και εξήρε τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας ως αξιόπιστου συνομιλητή των μερών. Οι υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη ταχύτατης ενεργειακής διαφοροποίησης και αυτονομίας, καθώς και για τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας προς την κατεύθυνση αυτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή