Τζορτζ Τσούνης: Μεταβαίνει σε Μολδαβία, Βουλγαρία και Ρουμανία

Τζορτζ Τσούνης: Μεταβαίνει σε Μολδαβία, Βουλγαρία και Ρουμανία

Στόχος αυτών των επισκέψεων: Ηηενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της συνδεσιμότητας των υποδομών κατά μήκος του διαδρόμου μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης μεταβαίνει σε Μολδαβία (5-7 Δεκεμβρίου), Βουλγαρία (11-12 Δεκεμβρίου) και Ρουμανία (αρχές του 2024), με στόχο να ενισχύσει την περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία και τη συνδεσιμότητα των υποδομών στον διάδρομο μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας.

Αυτά τα ταξίδια στόχο έχουν να προωθήσουν ένα μέλλον μεγαλύτερης ασφάλειας, ανθεκτικότητας και ευημερίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως αναφέρεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση.

«Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της συνδεσιμότητας των υποδομών στη νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης. «Αυτό το ταξίδι αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για άμεση επαφή με συναδέλφους Αμερικανούς πρέσβεις, επιχειρηματικούς ηγέτες και πολιτικά πρόσωπα στη Μολδαβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την κατανόησή μας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να εξερευνήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών της χωρών, ώστε να φωτίσουμε ακόμη περισσότερο το μέλλον της Ευρώπης», προσέθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή