Νταβός: Το σχόλιο Μητσοτάκη για την πιθανότητα επανεκλογής του Τραμπ

Νταβός: Το σχόλιο Μητσοτάκη για την πιθανότητα επανεκλογής του Τραμπ

Σε συζήτηση που είχε με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», Ραβί Αγκραβάλ, ο Ελληνας πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τη «σκιά» του πρώην Αμερικανού προέδρου πάνω από το Φόρουμ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το ενδεχόμενο της πιθανής επανεκλογής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Νταβός.

Σε συζήτηση που είχε με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», Ραβί Αγκραβάλ, ο Ελληνας πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τη «σκιά» του πρώην Αμερικανού προέδρου πάνω από το Φόρουμ.

«Πως αξιολογείτε, όχι μόνο με ελληνικά αλλά κυρίως με ευρωπαϊκά κριτήρια, την πιθανότητα επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και η Ελλάδα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή», ήταν το ερώτημα που τέθηκε στον πρωθυπουργό.

«Νόμιζα ότι ο χρόνος μας τελείωσε» απάντησε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, δείχνοντας το ρολόι της αίθουσας και προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων.

«Συνεργάστηκα στενά με τον πρόεδρο Τραμπ και με τον πρόεδρο Μπάιντεν και στο τέλος της ημέρας θεωρώ ότι θα ήταν ιδιαίτερα απρεπές για οποιονδήποτε ξένο ηγέτη, να παίρνει θέση για κάτι που ουσιαστικά αποτελεί μια δημοκρατική διαδικασία», σημείωσε.

«Στην Ευρώπη, θα συνεργαστούμε με όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός για επόμενο πρόεδρό του. Στον κόσμο δεν αρέσει το κήρυγμα ή να τους λένε τι θα κάνουν», πρόσθεσε και συνέχισε: «Μπορεί όλοι να έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά είναι καλύτερο να τις κρατάμε για τον εαυτό μας».

«Είστε πιο διπλωματικός από τον Τζέιμι Ντάιμον (CEO της JP Morgan)» σχολίασε με τη σειρά του ο οικοδεσπότης της συζήτησης.

Ακούστε την αναφορά Μητσοτάκη στο 30:53:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT