Επανένωση Κύπρου: «Ή τώρα ή ποτέ», λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΟΗΕ

Επανένωση Κύπρου: «Ή τώρα ή ποτέ», λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΟΗΕ

Οι προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου προσεγγίζουν πια μια πολύ κρίσιμη χρονική καμπή, δήλωσε ο επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, προτρέποντας τους ηγέτες και των δύο πλευρών να δείξουν πολιτικό θάρρος με τη φράση «ή τώρα ή ποτέ»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου προσεγγίζουν πια μια πολύ κρίσιμη χρονική καμπή, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ, προτρέποντας τους ηγέτες και των δύο πλευρών να δείξουν πολιτικό θάρρος με τη φράση «ή τώρα ή ποτέ».

Σε μια εβδομάδα συμπληρώνονται 60 χρόνια από την άφιξη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), η οποία είχε συσταθεί με ψήφισμα του ΟΗΕ στις αρχές Μαρτίου του 1964.

Απευθυνόμενος σε ομάδες της κοινωνίας των πολιτικών, ο Κόλιν Στιούαρτ, ο Βρετανός επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είπε ότι ο χρόνος που απομένει προκειμένου να διευθετηθεί το Κυπριακό πρόβλημα πλέον τελειώνει.

Επανένωση Κύπρου: «Ή τώρα ή ποτέ», λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΟΗΕ-1
(AP Photo/Petros Karadjias)

«Πρέπει να αδράξουμε όποιες ευκαιρίες έχουμε, όσο μικρές κι αν είναι. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία», είπε ο Στιούαρτ μιλώντας σε ομάδες της κοινωνίας των πολιτών.

«Ξέρω πόσο σκληρά έχετε δουλέψει όλοι και πόσο κουρασμένοι είστε, αλλά είναι ή τώρα ή ποτέ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από the Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή